Obaveštenja o kolačićima – AS Beoline

Obaveštenja o kolačićima

Kolačići i kako ih koristimo

Ova stranica sadrži informacije o kolačićima koje koristimo na veb stranici automaticservis.si

Kolačići i kako ih koristimo

Kolačići su male datoteke koje veb lokacije koje posećujete šalju na vaš računar i čuvaju na njemu. Kolačići se čuvaju u direktorijumu datoteka veb pretraživača. Sledeći put kada posetite veb lokaciju, pretraživač čita kolačić i prosleđuje informacije veb lokaciji ili drugom elementu koji je postavio kolačić. Njihovo skladištenje je pod potpunom kontrolom pretraživača korisnika – korisnik može ograničiti ili onemogućiti skladištenje kolačića.

Pravni osnov za obradu podataka o ličnosti korišćenjem kolačića je legitimni interes ili saglasnost.

Zašto koristimo kolačiće?

Svrha ovog korišćenja je da pojedincu pojednostavi upotrebu veb stranica odnosno da vam ponudi optimalno iskustvo prilikom posete i poboljša veb stranicu.

Kolačići se čuvaju u IT sistemu pojedinca, a ovaj ih prenosi na našu veb stranicu, tako da ima i potpunu kontrolu nad korišćenjem kolačića. Pojedinac može onemogućiti ili ograničiti prenos kolačića promenom podešavanja svog pretraživača. Kolačići koji su već́ sačuvani mogu se izbrisati u bilo kom trenutku. To se takođe može dešavati automatski. Ako su kolačići za našu veb stranicu deaktivirani, postoji mogućnost da neće biti moguće u potpunosti koristiti sve funkcije veb stranice.

Pored toga, na našoj veb stranici koristimo i kolačiće koji omogućavaju analizu obrazaca pretraživanja korisnika. Pravni osnov za obradu podataka o ličnosti preko korišćenja kolačića za analitičke svrhe je saglasnost.

Korišćenje analitičkih kolačića služi za poboljšanje kvaliteta naše veb stranice i njenog sadržaja. Kroz analizu kolačića saznajemo kako se koristi naša veb stranica i stoga možemo stalno da poboljšavamo našu ponudu.

Koje kolačiće koristimo?

Koristimo sledeće kolačiće:

Sopstveni kolačići:

PHPSESSIDtrajanje piškotkashranjuje preprosta sporočila
cookie_notice_accepted1 mesecStrinjanje z uporabo piškotkov

 

Piškotki zunanjih upravljalcev

_ga2 letiGoogle AnalyticsStatistika ogledov spletne strani
_gat_UA-127332246-11 minutaGoogle AnalyticsStatistika ogledov spletne strani
_gid1 danGoogle AnalyticsStatistika ogledov spletne strani
GPS0,5 ureYoutubeYoutube predvajalnik
PREF1 letoYoutubeYoutube predvajalnik
VISITOR_INFO1_LIVE6 mesecevYoutubeYoutube predvajalnik
YSCob koncu sejeYoutubeYoutube predvajalnik
TawkConnectionTimesejaTawkUpravljanje povezave s chat storitvijo

 

Kako mogu da upravljam kolačićima?

Ako se ne slažete sa upotrebom kolačića na našoj veb stranici, možete ih onemogućiti ovde.

Opcije upravljanja kolačićima su takođe dostupne u veb pretraživaču. Veb pretraživači koriste različite metode za onemogućavanje kolačića, koji se obično nalaze u meniju Alatke ili Opcije. Više o opcijama za upravljanje kolačićima u pojedinačnim pretraživačima možete pročitati na sledećim linkovima: